Domaine Eyguestre

Domaine Eyguestre

 

Domaine Eyguestre: een passie van 4 generaties

Het Domaine Eyguestre heeft een lange familiegeschiedenis. Inderdaad, de boerderij werd in 1919 opgericht door Louis Bellion, mijn overgrootvader. Hij beoefende gemengde landbouw (graan, weiland, olijven, fruitbomen, wijnstokken).

 

Mijn grootvader Ismaël volgde hem natuurlijk op. Hij verwierf verschillende percelen grond die nog steeds gebruikt worden voor gemengde landbouw. Hij was het die de boerderij mechaniseerde met de eerste tractoren.

 

Mijn vader Lucien heeft in het begin van de jaren tachtig de boerderij voornamelijk op de wijnbouw gericht. Toen ik klaar was met mijn studie, heb ik hem 3 jaar geholpen voordat ik in 2000 de boerderij alleen overnam. Op dat moment besloot ik me uitsluitend te specialiseren in wijnbouw. Ik heb nog steeds de olijfboomgaard gehouden om mijn olijfolie direct te verkopen.

 

Ik ben dus de vertegenwoordiger van de vierde generatie en ben al 20 jaar verantwoordelijk voor het landgoed. Omdat ik een passie heb voor mijn werk, mijn land en mijn wijn, wilde ik mijn werk verbeteren en een product verkrijgen dat op mij lijkt.

 

Meer dan een baan: een passie

De wereld van de wijnstok is meer dan een baan, het is een passie.

 

Het is een deel van mijn DNA.

 

Heel natuurlijk, wilde ik mijn eigen wijn maken. Tot 2011 werd de druivenproductie tijdens de oogst namelijk uitgevoerd in een coöperatieve kelder. Met elke oogst groeide het verlangen om mijn eigen wijn te produceren, maar de beperkingen die verbonden waren aan de investering in een privékelder, maakten deze droom onbereikbaar. Maar het verlangen bleef groeien.

 

In 2009 heb ik een opleiding gevolgd om een certificaat in oenologie te behalen aan de Universiteit voor Wijn in Suze la Rousse. In 2010, na veel onderzoek, kreeg ik de kans om wijn te maken. Zo kon ik mijn oogst in een privékelder vinifiëren, zonder te investeren in apparatuur, terwijl ik kon profiteren van de knowhow van een collega. En zo mijn eerste flessen te verkrijgen.

 

In 2011 kreeg dit project vorm en werd het domein gelanceerd. En sinds 10 jaar produceert Domaine Eyguestre zijn eigen wijn in alle drie de kleuren. In de loop der tijd heb ik kunnen profiteren van de toekenning van botteling op het landgoed. Zo heb ik de productie ontwikkeld om 37.000 flessen te bereiken in 2020. Sinds 2019 werkt Domaine Eyguestre aan het verkrijgen van het label High Environmental Value. Dit is bereikt sinds de zomer van 2020.

 

Erkenning: een drijvende kracht voor ontwikkeling

Wanneer je je met hart en ziel inzet voor een passie, laat ons niet altijd bescheiden zijn, is het echt aangenaam om onderscheidingen te ontvangen.

 

Ik had het geluk te worden aanbevolen door Decanter in 2015 en in datzelfde jaar te worden verkozen tot jong wijntalent van het Rhônedal. Dit evenement werd gesponsord door Philippe Faure-Brac, beste sommelier van de wereld 1992.

 

 Jean-Michel Deluc heeft drie keer mijn cuvee La Source uitgekozen om deze aan te bieden aan de leden van zijn "Petit Ballon" box.

 

De zeer beroemde proever Robert Parker beoordeelde deze zelfde cuvée in 2016 en 2017 met een uitstekende 93/100.

 

De Revue du Vin de France heeft in haar verschillende edities het Domaine Eyguestre regelmatig geciteerd en in haar laatste publicatie met een 14,5/20 voor de witte wijn.

 

De roséwijn heeft ook een prijs gekregen van de wijnprofessionals van het tijdschrift La Provence.

 

Mijn wijn begint bekend en erkend te worden in verschillende Europese en wereldlanden.

 

Omdat ik een voorliefde heb voor nieuwe communicatiemiddelen, heb ik mijn sociale netwerken Facebook, Instagram en Linkedin grotendeels ontwikkeld.

 

Ik heb ook deelgenomen aan de eerste virtuele wereldtentoonstelling van Hopwine. Een echt succes!

 

Ik luister naar deze nieuwe media en ik wil er een sterke ontwikkelingsas van maken.

Geen producten gevonden...