Château Barbanau

Château Barbanau

 

GESCHIEDENIS EN FAMILIE

VERHAAL

Rond 1889 koos onze overgrootvader Emile Bodin ervoor om wijnboer te worden in Cassis: hij creëerde de wijngaard van Clos Val Bruyère.
Ons verhaal begint 100 jaar later, toen mijn ouders op een dag besloten hun leven te veranderen om de paar hectare wijnstokken die ze hadden geërfd te exploiteren en zo Clos Val Bruyère nieuw leven in te blazen.
In hetzelfde jaar kochten we Château Barbanau met zijn verlaten kelder en de productie die werd verkocht aan de coöperatie.

We restaureren de kelders en produceren onze eerste vintage in 1989. 

Vandaag staan ​​Didier en ik aan het hoofd van Chateau Barbanau.

 

ONZE FAMILIE

Sophie en Didier SIMONINI - CERCIELLO

Na een literair baccalaureaat, marketingstudies en de oprichting van een sportwinkel, keerde Sophie in 1988 terug naar school om het vak van wijnstok en wijn te leren.
In 1989 leidde en voerde ze haar eerste vinificatie uit in Barbanau.
Didier behaalde, na zijn studie natuurwetenschappen, zijn diploma in oenologisch ingenieur in Dijon. Vervolgens leidde hij de wijnbereiding in verschillende regio's van Frankrijk.

In 1998 vervoegde Didier Sophie. Want samen zetten ze het verhaal van Barbanau voort... Een verhaal dat hun dochter Juliette zal blijven schrijven.

Liefhebbers van zuidelijk Afrika reizen samen over de sporen en de Afrikaanse bush.
Sophie is gepassioneerd door dierenfotografie, Didier houdt van ornithologie.
Ze zijn onuitputtelijk in hun reisverhalen.

 

Claude en Lucien CERCIELLO

Sophie's ouders beginnen, na 40 jaar in de bergen in een skioord, samen met hun dochter aan een nieuwe uitdaging: wijn.
Vandaag is Lucien echt met pensioen gegaan en wijdt hij zijn vrije tijd aan de bergen: een terugkeer naar zijn roots! 

En tot slot... Kalahari de ezel, Barbanau's mascotte, Dogmatix de ondeugende pony, Google en Dagga-Boy de Golden Retrievers.

 

ONS CONCEPT VAN DE AARDE

BIOLOGISCH EN BIODYNAMISCH

Conventionele landbouw vernietigt de aarde, biologische landbouw bewaart haar, bio-dynamica brengt haar weer tot leven.

Wij zijn biologisch door overtuiging en door passie. Onze inzet is volledig altruïstisch.

Biologisch verbiedt niet alleen chemicaliën, het creëert ook biodiversiteit: niet de wijngaard tot een grote woestijn maken die alleen met wijnstokken is beplant, maar tuinen met bomen en planten van verschillende soorten voorstellen om de ontwikkeling van een grote verscheidenheid aan insecten en dieren te bevorderen en een natuurlijke evenwicht.

De natuur doet dingen op een mooie manier, je moet het alleen respecteren en begeleiden.

Deze passie en respect voor de natuur leidden ons vanzelfsprekend naar de biologische landbouw. Zo gebruiken we sinds 1995 geen chemicaliën meer en zijn we sinds 2008 gecertificeerd Biologische Wijn.

Deze constante zoektocht naar osmose met de elementen heeft geleidelijk zijn weg gevonden naar onze geest. Dit is de reden waarom we ons tot bio-dynamica hebben gewend.

Sinds 2014 streven we ernaar om dit concept waar we diep in geloven te leren en te implementeren.

We gebruiken alleen natuurlijke preparaten in homeopathische doses, waarvan de enorme energie de veerkracht van de wijnstok en zijn ecosysteem versterkt. Elk van onze ingrepen is uitgedacht met respect voor de natuurlijke cycli van de aarde en de maan. 

Onze filosofie heeft ons dichter bij een groep wijnbouwers gebracht die zich inzet voor Biodynamics en we zijn Biodyvin- gecertificeerd sinds de oogst van 2018.

TERROIR

KUSTEN VAN DE PROVENCE

In het uiterste westen van de appellatie Côtes de Provence, op een hoogte van 360 meter, op een terroir waar klei en kalksteen zich vermengen, stromen 23 hectare wijnstokken langs de flanken van een heuvel met uitzicht op de zee.

Hier bloeien Syrah, Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Rolle… waaruit onze wijnen “L'instant”, “Et Cae-Terra” en La Girafe Verte komen.

Elk perceel heeft een naam volgens de bomen die eraan grenzen, de dieren die er graag komen: Syrah-kersenboom, Cabernet-appelbomen, Rolle-wildzwijn….

Onze jaarlijkse productie bedraagt ​​ongeveer 100.000 flessen, als volgt verdeeld: 50% roséwijn, 40% rode wijn en tenslotte 10% witte wijn.

 

CASSIS

In het hart van de Cassis-wijngaard cultiveren we een wijngaard van 7 hectare, die meer dan een eeuw geleden werd geplant door onze overgrootvader.

Zee, land en zon in symbiose geven geboorte aan unieke witte wijnen uit dit terroir:
"Clos Val Bruyère" en "Kalahari".

De druivensoorten: Marsanne, Clairette, Ugniblanc en Sauvignon.

Trouw aan de traditie die Cassis-wijnen beroemd maakt, hebben we ervoor gekozen om uitsluitend witte wijn te produceren, waarvan de jaarlijkse productie ongeveer

25.000 flessen.

Geen producten gevonden...